Activitats

L’activitat al C.B. Sant Josep es pot definir com a frenètica. És difícil trobar la pista buida en algun moment, ja que sempre hi ha algun dels diferents equips entrenant o, durant els caps de setmana, disputant els seus respectius partits.

De les diferents activitats que es duen a terme al Club, en destaquem especialment dues:

El CAMPUS de Setmana Santa

El Campus que s’organitza cada Setmana Santa ja compta amb 23 edicions i és l’activitat estrella de la temporada. Durant una setmana es gaudeix de l’esport i de la convivència tot realitzant diferents sessions de tecnificació de bàsquet, competicions i altres activitats complementàries. És la millor manera per gaudir d’uns dies amb la gent del Club i, per què no, amb altra gent que vé de fora pel simple fet que els agrada el mateix esport que a nosaltres.

Al llarg de les diferents edicions del Campus, s’ha anat variant la seu, actualment situada a la localitat d’Amposta, però mai s’ha perdut aquell esperit i aquelles ganes de passar-ho bé, de disfrutar d’un ambient immillorable i d’aprendre i millorar en aquells aspectes que el dia a dia no ens acaba de permetre fer. El Campus és la millor eina per poder gaudir de l’esport que ens uneix i de la companyia de la resta d’integrants del Club. Sens dubte és l’activitat més esperada de cada temporada.

L’Escola de Bàsquet

L’Escola de Bàsquet del C.B. Sant Josep és una de les escoles de bàsquet amb més tradició d’arreu dels Països Catalans. El Novembre de 1974 va començar l’aventura de la nostra Escola de Bàsquet i, enguany, podem dir que es manté l’esperit, la il·lusió i les ganes de fer bé les coses per tal que els jugadors tinguin una bona base per tal de practicar aquest esport.

Mitjançant metodologies pedagògiques adaptades a l’esport, es pretén que cada nen desenvolupi les seves habilitats motrius bàsiques i que, per sobre de tot, disfruti practicant un esport com és el bàsquet. Una de les eines més utilitzades és el joc. Amb adaptacions relacionades amb el bàsquet, cada joc està pensat perquè el nen aprengui i millori els diferents aspectes que l’ajudaran a controlar millor el seu cos, a conèixe’s a si mateix i a poder progressar en l’aspecte motriu.

Enguany l’Escola de Bàsquet compta amb 3 grups d’edat, Petits, Mitjans i Grans, i amb un total de 49 jugadors, que són un clar exemple del bon moment que viu l’Escola. Durant els dimarts i els dijous, els diferents grups aprenen, milloren, desenvolupen les seves capacitats i disfruten d’una estona practicant el seu esport preferit envoltats dels companys.

Val a dir, també, que de l’Escola de Bàsquet del Club han sortit diferents jugadors que han arribat a l’èlit del nostre esport, com ara en Carles Marco, en Salva Camps, en Roger Grimau i l’Ivan Corrales, per citar-ne només alguns exemples.