Assemblea i futur del CB Sant Josep de Badalona

El passat dijous 10 es va celebrar l’Assemblea del Club amb una assistència de 130 socis. Es van aprovar els comptes i la línia de treball que estem tirant endavant des de la Junta per unanimitat. I es va aprovar, amb 4 vots en contra, la proposta de fer una quota extra aquesta temporada.

Per part del Govern municipal, va assistir el regidor d’esports, Jordi Subirana, el regidor del districte 1, David Torrents i el 1er tinent d’alcalde Àlex Montornès. Per part dels grups de l’oposició, en David Guerrero de Guanyem.

A l’Assemblea, més enllà de les votacions, moltes persones van expressar el cansament que provoquen les condicions d’entrenaments, etc. que tenim aquest any. I també van manifestar incomprensió i enuig amb l’Ajuntament de Badalona que fins ara no està responent com cal a la crisi que viu el Club i amb l’actitud de l’Església que està lluny dels valors que prediquen. També es va proposar que tornem a les mobilitzacions per tal d’incentivar que actors com ara, l’Església, l’Ajuntament o d’altres, es moguin per protegir la nostra activitat i el nostre futur.

Des de la Junta, vam explicar les línies de treball que tenim obertes per garantir el futur del Club. El CB Sant Josep no és només un Club històric, és un Club fort: és perfectament viable en l’àmbit esportiu, social i econòmic. El nostre objectiu és tornar al nostre pavelló l’abans possible i, per aconseguir-ho, hem obert dos camins:

1- La negociació. L’Ajuntament ha fet saber a l’Arquebisbat que no permetrà cap tipus d’operació urbanística al Centre que no compti amb el Club i amb què continuem allà la nostra activitat. Tenim el suport de tots els grups municipals en dues votacions al ple de l’Ajuntament. A més, l’Alcalde està negociant directament amb l’Arquebisbat per tal que ens ofereixin un lloguer de llarga durada de 25 o 30 anys, que formaria part d’un acord per dividir les instal·lacions en 3 peces i que un promotor privat es quedi amb l’actual pista d’hockey. Segons ens ha informat l’Alcalde, l’Arquebisbat veu amb bons ulls aquesta solució, però tot i que semblava que hi havia un promotor interessat en comprar l’hockey, ara s’ha fet enrere i no en tenen cap.

D’altra banda, estem insistint en què l’Ajuntament reconsideri aixecar el precinte, donat que hi ha molts precedents de situacions similars i suport legal per fer-ho.

2- La via judicial. Aquí tenim dos temes oberts:

2.1- El precinte. Arran de la denúncia del veí per soroll, l’Ajuntament ens ha tancat totes les opcions administratives. Ens ha dit que no podem tornar a utilitzar les instal·lacions, ni tan sols de forma parcial, fins a no tenir totes les obres de reforma finalitzades. Ho hem recorregut per la via del contenciós-administratiu i estem a l’espera de què un jutge ho revisi.

2.2– La demanda de desnonament que ens ha interposat l’Arquebisbat. El jutge en primera instància ha donat la raó a l’Arquebisbat. La sentència no és ferma. L’hem recorregut l’Audiència de Barcelona i estem a l’espera de què ho revisin i resolguin. Com sabeu, tot i que el solar és de l’Església, el pavelló el vam construir i pagar nosaltres.

Mentre no puguem tornar al nostre pavelló, el nostre objectiu és millorar les condicions de treball i tornar a entrenar i jugar a Badalona. Al novembre vam fer arribar diverses peticions al Govern municipal i s’han compromès a ajudar-nos. A continuació, us expliquem l’estat en què es troben les peticions:

– Ajuda econòmica puntual per aquesta temporada. L’Ajuntament està estudiant fer algun tipus de suport econòmic que ens ajudi a pagar almenys una part del lloguer de les instal·lacions de Barcelona i Sant Adrià.
– Tornar de forma parcial a les instal·lacions. Estan estudiant si hi ha alguna opció legal per facilitar-ho i desbloquejar la situació de la negativa del veí a fer les proves acústiques. Mentrestant estan buscant una alternativa d’espai al barri, o a prop, on puguem traslladar el nostre gimnàs.
– Construcció d’una estructura tipus carpa. Està previst instal·lar una estructura tipus carpa homologada per poder entrenar i jugar partits que estaria disponible pel començament de la temporada vinent, però ens diuen que això depèn de l’aprovació del pressupost.
– Reglament per tal de regular l’ús d’instal·lacions municipals. Des de la regidoria d’esports, estan treballant per redactar un reglament amb un criteri transparent, homogeni i just que entraria en vigor la temporada vinent.
– A més, des de la regidoria d’esports han trobat alguna opció per ampliar entrenaments del Club a Badalona i per tornar a jugar alguns partits a la ciutat aquesta mateixa temporada.

Més enllà de què es concretin aquestes mesures per part de l’Ajuntament, des del Club estem treballant en la planificació de la temporada vinent i en millorar les opcions d’instal·lacions que tenim ara mateix: aconseguir fer servir menys instal·lacions, amb millors ubicacions i millors horaris. Us anirem informant de tots els avenços.

Moltes gràcies pel vostre suport. La forma en què estem afrontant aquesta crisi també forma part de l’educació i valors que transmetem a les nostres jugadores i jugadors. Estem convençuts de què ens en sortirem i de què ens en sortirem sent un Club encara millor. 1, 2, 3…

C.B. SANT JOSEP DE BADALONA