CRÒNICA EBA: La millora defensiva no és suficient contra un dels favorits (67-73)
CRÒNICA EBA: La millora defensiva no és suficient contra un dels favorits (67-73)

El sènior no va poder superar el Menorca en un partit marcat per la gran intensitat defensiva dels locals. La falta d’encert va dificultar les opcions de victòria local contra un dels equips favorits a l’ascens.

El partit començava amb tots dos equips molt endollats. Els de Sergi Vives sortien amb una gran intensitat defensiva i això dificultava les coses als visitants. Des de la defensa l’equip era capaç de dominar el partit i gràcies als punts de Gerard Blat acabaven el quart per davant en el marcador, 20-17. Al segon quart apareixia la reacció visitant que no posaria les coses fàcils als de Badalona. De la mà d’Andreu Matalí intentaven capgirar el resultat però la gran defensa parroquial els impedia remuntar el partit. S’arribaria al descans amb el 37-33 al marcador.

Amb el pas pels vestuaris les coses no canviarien i el domini del partit seguia sent parroquial però no es feia efectiu degut al baix encert. A més a més, els problemes físics de Will Truss no li permetia estar al nivell habitual i els balears feien mal des de la pintura. L’expulsió de Jan Orfila igualava forces a la pintura que ben aviat quedarien desigualades arran de la rigorosa expulsió d’Antonio Ruiz. Matalí seguia fent mal i Blat i Fons mantenien a l’equip dins del partit, 54-52. L’últim quart, a diferència dels anteriors, el talent ofensiu dels visitants apareixia mentre que els dels groc i liles no s’acabava de confirmar. Els nombrosos tirs de camp fallats pels de Sergi Vives complicaven molt el partit. A falta de referents interiors i amb les posicions exteriors sense gaire encert, les coses es posaven molt difícils. El gran encert des del tir lliure donava ales als balears que es posaven per davant. Un triple a falta d’1:20 pel final podria haver igualat de nou el marcador però l’errada provocava que els menorquins obrissin una escletxa que seria insalvable i el partit acabaria amb el 67-73.

Al final del partit Sergi Vives es mostrava decebut per no haver pogut guanyar però alhora molt content amb el seu equip per haver competit tan bé com ho havien fet. Alhora s’alegrava de la millora defensiva mostrada i animava al seu equip a seguir en la mateixa línia.

Ara, el sènior segueix a la 4a posició amb 12 victòries en 20 partits mentre que el Menorca comparteix liderat amb El Masnou amb 15 victòries i 5 derrotes. El següent partit, diumenge dia 18 de març a les 19:00 a Tortosa.

– Sergi Carmona –