El Barça suma la segona victòria (98-56)

El FC Barcelona va sumar la seva segona victòria al I Torneig Internacional Cadet després de vèncer al Stellazzurra Roma en un partit vibrant.

L’equip entrenat per Marc Calderón va sortir com un coet, amb una alta activitat defensiva i un encert descomunal en el tir: 61% en tirs de 2 i un 100% de 3 (Adrián Rodríguez amb el seu triple). El 10-4 inicial ja marcaria la tònica d’un primer quart molt desigual, on cap jugador dels italians va superar els 2 punts en el registre individual. El 28-14 final semblava marcar una tendència, però res més lluny de la realitat.

El conjunt de Claudio Carducci, amb Lorenzo Donadio en l’anotació i Tommaso Grillo en la direcció, va reduir la diferència (32-22, min 13) des de la defensa, forçant tirs difícils als blaugrana. Però Digbeu i Ardanza van agafar novament embranzida i el Barça va mantenir la renda dels deu punts al descans (43-31).

Havia trobat el conjunt italià la tecla per poder apropar-se al nivell blaugrana, però després del pas per vestuaris, Valderrama, Carreño i Quintana van donar un pas endavant i el Barça va trencar el matx a base d’una defensa sòlida i constant. Només Donadio era capaç de veure cistella amb relativa facilitat. Però el percentatge de tir dels italians seguia decreixent, acabant el tercer quart 24 abaix (66-42).

No va tenir massa història l’últim quart, amb el matx trencat i els dos equips convertint la pista amb un autèntic “correcalles”. Els italians, erràtics com en tota la segona meitat, mentre que els blaugrana van seguir generant joc: fluidesa en atac -agradant-se en algunes jugades-, continuïtat en defensa.

L’StellaAzzurra Roma – CAI Zaragoza d’aquest dissabte serà decisiu per determinar qui accedeix a les semifinals, amb el Barça ja classificat.