Remuntada i cinquena posició pel Sant Josep al #TCIsampep (74-70)

Una remuntada espectacular. Amb un últim quart per enmarcar. El CB Sant Josep acaba en cinquena posició el I Torneig Internacional Cadet després de guanyar en el partit pel cinquè lloc contra l’Stellazzurra de Roma, que va desaprofitar la seva superioritat física i d’alçada, així com una renda de 12 punts a l’últim quart.

Els primers compassos van ser igualats, amb tots dos equips temptant-se, però el conjunt italià va aprofitar la superioritat a la zona, els centímetres, i va obrir ràpidament la primera escletxa (0-6, min 2). Van reaccionar els badalonins amb un Gerard Comas inspirat, que va assumir tot el protagonisme en atac, però va ser insuficient per continuar el ritme de Digno, impecable al primer quart (16-23).

En el segon quart va seguir l’intercanvi de cistelles, amb el domini d’un Stellazzurra que no deixava de creure en el seu estil -joc directe i circulació ràpida en atac-. Bellucci, Sebastianelli i Donadio van ampliar la renda al descans (33-45), tot i l’energia de Luque i Lluc Peña. Perquè quan els badalonins s’apropaven (23-27 al minut 13 i 32-35 al 18), els italians tornaven a escapar-se.

No va canviar el guió després del pas per vestuaris, amb Donadio i Digno mantenint l’avantatge pels nois de Claudio Carducci. I això que van anar apareguent homes com Ricou o Armengol pels locals, però els acadèmics se’n van anar 12 amunt a l’últim quart (47-59).

Però en un tancar i obrir d’ulls el partit va fer un gir de 180º, amb el Sant Josep creixent-se en defensa, recuperant pilotes. I un Marc Ricou, enmascarat, que es va erigir com a veritable protagonista (12 punts a l’últim quart), liderant una remuntada que serà recordada durant molt de temps a Sant Pep.

Comas va sentenciar des de la línia de tirs lliures en un últim minut agònic.