El Maccabi imposa la seva superioritat física (60-69)

El Maccabi de Tel Aviv es va endur el primer partit del I Torneig Internacional Cadet després de derrotar a l’amfitrió, el CB Sant Josep, que va plantar cara fins a l’últim quart, però va acabar caient per la superioritat física. 

L’inici del matx va estar marcat per les errades del Sant Josep, molt precipitat en atac. I el conjunt israelià ho va aprofitar per obrir una primera escletxa amb un parcial de 0-10 (minut 5). Van reaccionar els de Lluís Pintor amb Jordi Luque (6-12, min 7), però el joc interior del Maccabi dominava a plaer, amb un Yonatan Atias que exhibia els seus fonaments a la zona (16-23, primer quart).

En el segon quart va aparèixer Gerard Comas, assumint tot el pes ofensiu del conjunt local, però Dori Sahar i Atias continuaven la seva omnipresència al joc interior, mantenint la renda dels israelians, tot i la intensitat defensiva del Sant Josep, que no li perdia la cara al partit. Al descans, 28-40.

Necessitava el conjunt badaloní un canvi de chip a la segona meitat. Més agressivitat, més circulació de pilota, més encert. I aquest va arribar, amb un ràpid parcial de 10-4 que va obligar a Oled Shalom a aturar el matx (38-44, min 23). Ens anàvem a l’últim quart amb tot per decidir (45-54).

Es resistia a claudicar el Sant Josep, amb un Maccabi que va començar l’últim període amb dubtes, capficat amb l’arbitratge i fallant més del compte.  Un triple de Comas posava els locals a només dos punts (53-55), fent embogir al Centre Parroquial, amb unes 400 persones animant.

Però el somni es va esfumar en tres minuts, on el Sant Josep va ser incapaç de tancar el rebot defensiu i el Maccabi en va treure profit, deixant el partit sentenciat (55-67, min 38).

Tot i l’orgull i la lluita dels badalonins fins a la botzina final, el partit se l’enduia el Maccabi, més superior en el global del partit.