#TCIsampep – Crònica: F.C. Barcelona 80 – 82 C.B. Sant Josep
 

Després del partit entre Reial Madrid i Penya arribava la segona semifinal. Un Sant Josep ple de gom a gom es reunia per guiar els seus cap a la proesa de colar-se a la final. Davant hi havia el tot poderós F.C.Barcelona guiats per un Pau Tendero excels durant tot el torneig.

El partit començava amb un Sant Josep molt valent i sense cap por. Els de Marcel Roca venien a guanyar i així ho van demostrar. Un inici molt fort els permetia estar per davant, 12-14 minut 5. No era poc això, sinó que l’encert des de 6.75 acompanyava i això els permetia agafar una renda de 8 punts. El Barça no ho tenia fàcil per anotar i s’arribava al final del primer quart amb el 23-29.

Sortida forta del Barça al segon quart que anotava fàcilment, però l’encert d’un enorme Àlex Guerrero i un magnífic Pol Canals, mantenien als parroquials per davant. Els blaugrana seguien sense trobar fluïdesa en atac fruit d’una defensa constant de Sant Josep. S’arribava a mitjans del segon quart amb els locals gairebé 9 punts per davant, 29-38. Reacció dels de Xavi Monferrer que amb un 9-0 de parcial empataven el partit. Parcial trencat per Gerard Soldevila, el MVP del partit, amb un triple a falta de 1:35 pel descans. La defensa del Barça provocava errors en el tir dels groc i liles que veien com el Barça es posava per davant just abans d’arribar al descans, al qual s’arribaria amb el resultat de 44-41.

La segona part començava amb un Barça més fresc. Els costava menys anotar però davant tenien un Sant Josep que no es rendiria fàcilment. 5 punts consecutius de Gerard Soldevila, qui sinó, els mantenia en el partit, 52-46. Pau Tendero, tornava a aparèixer i mantenia el control per als de Barcelona. Amb atacs  treballats i amb paciència, els blaugrana buscaven el seu millor tir. Davant, però, tenien un Sant Pep que buscava tornar boig el partit amb bàsquets fàcils al contraatac després de pressions asfixiants. Els tirs lliures farien que al final de quart el Barça obris una petita escletxa, 69-59.

Dos triples només començar l’últim quart posaven als de Marcel Roca a cinc punts d’un Barça que sumava, en comptagotes, des del tir lliure. Punts, però que servirien als blaugranes per tornar a superar la barrera dels deu punts. El partit estava condemnat a resoldre’s en l’últim instant i així ho portaven els dos equips. Els tirs lliures fallats condemnaven a un Barça que veia com Sant Josep aprofitava les oportunitats que els donaven. La serenitat, dintre de la bogeria de partit, en els atacs parroquials posava el Sant Josep per davant. Un triple de Pol Parra, seguit d’un bàsquet d’Alejandro Sànz, posava el +3 en el marcador. Un 2 de 4 en tirs lliures, apropava al Barça i llavors Pol Canals, anotava un bàsquet i un tir lliure que tornava a posar el +3.

El partit s’acabaria amb un triple de mig camp que de poc serviria al Barça, 80-82.

Amb la victòria, Sant Pep es colava a la gran final del seu torneig. Gràcies a un partit, que a opinió del que escriu, ha estat un dels millors partits mai vistos en bàsquet de formació. Un gran Barça no podia fer res contra el partit gairebé perfecte de Sant Josep que tirava d’èpica per treure endavant el partit.

Avui tocarà una altra lluita. Aquest cop contra el Reial Madrid. Vist el partit d’ahir, per què no somiar?

Destacats: Gerard Soldevila (30) i Pol Canals(14) per Sant Josep i Pau Tendero (21) i Diego Rodríguez (10 i 8r) per F.C.Barcelona.

Sergi Carmona

St.pep-barça