#TCIsampep – Crònica: Maccabi Tel Aviv 54 – 62 C.B. Sant Josep
Partit inaugural del II Torneig Cadet Internacional, entre un històric europeu i l’amfitrió.

Un partit que començava amb un Maccabi carregant el rebot ofensiu i que els permetia tenir segones opcions, però que el baix encert evitava que s’obrissin les primeres distàncies (7-4 minut 5). La gran defensa parroquial els permetia còrrer, sumar fàcilment per agafar els primers avantatges del partit i tancar el primer quart amb 9-15 al marcador.

Amb el segon quart, arribaria el millor joc del Sant Pep, que aconseguia obrir una petita escletxa gràcies, sobretot, al domini a la pintura de la mà d’un gran Gerard Soldevila (15-24, minut 16). El Sant Josep feia seu el ritme del partit i obtenia una renda que els permetria gaudir de certa tranquil·litat. El domini local, liderats per Raul Tomàs, 14 punts, deixaria el marcador en 18-32 a la mitja part.

El tercer quart començava igual que acabava l’anterior: amb el Sant Josep dominant el joc i el Maccabi controlant el rebot. Però la gran quantitat de tirs fallats no els feia apropar-se al marcador, i veien la diferència augmentada fins als 20 punts, 18-38. Maccabi ho intentava però el seu referent en atac, Amit Aharoni, no podia fer res contra l’efectivitat i el bon joc dels groc i liles. L’aparició de Yanir Gadot, 18 punts, feia reaccionar als israelites que retallaven distàncies, 32-44. L’encert en el triple deixava el resultat de 35-47 a falta de l’últim i definitiu quart.

Maccabi sortia a l’últim quart veient-se dins del partit. A diferència de l’inici del partit, els tirs ara entraven i castigaven la pintura visitant amb consistència i baixaven per primer cop en molt de temps de la barrera dels deu punts, 45-52 a falta de 5:30. L’encert mostrat fins aleshores desapareixia i Maccabi no aconseguia apropar-se al marcador. El partit es tornava boig i cap dels dos equips era capaç de trobar la tranquil·litat suficient per sentenciar el partit o per apropar-se definitivament. Maccabi fallaria en els seus últims atacs i el partit acabaria amb el resultat de 54-62.

Destacats: Amit Aharoni(16) i Yanir Garot(18) per part de Maccabi i Pol Canals(12) i Raul Tomas(14) per Sant Josep.

Sergi Carmona

Santpep vs Maccabi