El CAI es classifica per a semifinals a base de triples (83-73)

El CAI Zaragoza va classificar-se per a les semifinales del I Torneig Internacional Cadet després de derrotar a l’Stellazzurra Roma en un partit trepidant que no es va resoldre fins a l’últim quart, on els triples de l’equip aragonès en van marcar el desenllaç.

La primera meitat va ser molt competida, amb molts intercanvis de cistelles (10 canvis de lideratge en el marcador) i una intensitat digna del que hi havia en joc: una plaça per a semifinals. Els italians van començar molt encertats, amb un Grillo excel·lent des de la línea de tres (2/2 al descans) i un Digno contundent a la zona. El 7-16 dels primers sis minuts obligava a Miguel Delgado a aturar el joc. I aleshores va aparèixer Pradilla, amb un triple i la primera esmaixada del torneig, acompanyat d’un notable Gracia (9 punts al primer quart) per capgirar el marcador i que el CAI s’endugués el primer parcial 22-21.

Els de Claudio Carducci van sortir amb més força al segon quart, amb un Donadio que va començar a augmentar la marxa, tornant a obrir una petita escletxa pels de Roma (24-27, min 13). Però novament els aragonesos encapçalarien el marcador, amb un Corrales atrevit (31-29, min 16). Les pèrdues (22 al descans entre tots dos equips) i un gris 31% del CAI en tirs de 2 va permetre a l’Stellazzurra anar-se’n tres punts amunt al descans (34-37).

El pas per vestuaris no va canviar el guió del partit. Molta velocitat en el joc, agressivitat en defensa. I un intercanvi en el marcador constant. Del 41-44 al minut 23 al 51-49 del 26. Va arribar aleshores una acció polèmica, amb l’antiesportiva assenyalada sobre Pradilla, que va obligar Miguel Delgado a asseure’l. Però això va ser un estímul pels seus companys, sobretot per Alejandro Vicente, que amb dos triples va obrir una important escletxa (62-55, min 29). Donadio, des de la línea de tres, donava aire als italians just abans de l’últim període (64-58).

Corrales obria l’últim quart amb un triple, deixant ben clar que el CAI no volia permetre cap oportunitat als italians, que van intentar-ho fins el final, pero van ser incapaços de contrarrestar l’energia que Marc Vidal va contagiar als seus companys.

El CAI, semifinalista.