Victòria de la Selecció de Finlandia que acaba 5ª al TCI

Dia de final al TCI i començava el dia amb el partit pel 5è i 6è lloc entre la selecció de Finlàndia i el Maccabi de Tel Aviv. Primer quart molt igualat entre tots dos equips fruit sobretot al desencert. Intercanvi de cistelles entre tots dos equips i avantatges que rondaven els 2-3 punts com a màxim. Joonas Hyokyranta liderava els seus mentre que Niv Nachshon mantenia els seus aprop per a acabar el primer quart 18-16. Al segon quart el partit s’igualaria i seria el Maccabi qui faria un pas endavant amb els punts de Ilay Azran i Oz Rozenzwaig aconseguien una petit avantatge rapidament aturada per l’entrenador finès. Els nòrdics no tenien ganes de perdre el partit i de la mà del seu millor jugador al torneig, Lauri Kallio, tornaven a posar-se de ple en el partit. Les bones defenses s’imposaven al tram final de quart i s’arribava al descans amb empat al marcador, 36-36.

Amb la represa, seria el Maccabi qui prendria l’iniciativa i intentava imposar el seu ritme amb els punts de Azran i Nachson però davant tenien un excels Lauri Kallio que arribava a la vintena de punts amb un quart encara per davant. Tot i això, la gran defensa hebrea negava qualsevol intent d’escapada dels blaus que veien com acabaven el quart per darrere, 49-52 amb l’últim quart per davant. Tots dos equips ens havien deparat un partit molt igualat i l’últim quart no seria una excepció. El Maccabi seguia tenint la iniciativa i estirava el marcador i posava la seva màxima avantatge de 7 punts. Semblava que les coses estaven decantades però Lauri Kallio no havia dit encara la seva. El jove finès era la referència ofensiva del seu equip i anotava 6 punts seguits per col·locar l’empat a falta de 12 segons. Un tap espectacular de Tommi Lehtonen en l’última possessió hebrea enviava el partit a la pròrroga, 65-65.

5 minuts extres per a emportar-se el partit i 5 minuts extres per poder gaudir del talent de Kallio. El jove finès anotava 7 dels 9 punts de l’equip a la pròrroga per enfilar-se fins els 36 al partit i sentenciar el partit pel seu equip. El partit acabaria amb 74-70 per Finlàndia.

 

Podeu veure les estadístiques a: http://goo.gl/BbKVde @nbn23basket